Offerte voor een warmtepomp aanvragen | Hoe krijg je de beste deal?

Om op de kosten van een warmtepomp te besparen is het verstandig om offertes bij meerdere bedrijven aan te vragen. Hoe gaat het aanvragen van offertes in zijn werk? En wat zijn de aandachtspunten waar je op moet letten? We leggen het je uit!

Warmtepomp offertes vergelijken

Als je van plan bent een warmtepomp te laten plaatsen ga je op zoek naar het bedrijf met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Dat doe je door bij verschillende bedrijven een offerte of prijsopgave aan te vragen. 

Laat daarbij ieder warmtepompbedrijf alle kostenposten apart specificeren. Op deze wijze kun je makkelijk de prijs van alle leveranciers van warmtepompen vergelijken.

Waarom meerdere offertes aanvragen?

Het aanvragen van meerdere offertes heeft verschillende voordelen. Door verschillende offertes aan te vragen krijg je allereerst een goed beeld van redelijke tarieven.

Dat geeft je een betere onderhandelingspositie. Je kunt dan namelijk bij een bedrijf aangeven dat een andere aanbieder bijvoorbeeld minder vraagt voor de installatie van de warmtepomp.

Dit is de beste manier om bij de uiteindelijke keuze de grootste kostenbesparing te behalen. Als je meerdere offertes aanvraagt kun je zien dat de prijsverschillen tussen verscheidene aanbieders vaak fors zijn.

Offerte warmtepomp

Waarop letten bij het aanvragen en vergelijken van gratis offertes?

Het aanvragen van een offerte is vrijwel altijd geheel vrijblijvend. Als je genoeg tijd hebt om meerdere offertes aan te vragen is het dan ook zeker de moeite waard. Voordat je de prijsopgaven opvraagt is het wel goed om rekening te houden met een aantal aandachtspunten.

Denk dan niet alleen aan welke soort warmtepomp je wil laten installeren, maar ook aan de certificeringen van het desbetreffende bedrijf. 

Is mijn woning geschikt voor een warmtepomp?

Voordat je veel tijd stopt in het aanvragen en vergelijken van prijsopgaven is het verstandig om te laten controleren of je woning geschikt is voor een warmtepomp. Als leek is dat lastig te bepalen, een specialist kan je hierbij helpen.

De specialist bekijkt de conditie en isolatiewaarde van je huidige isolatie en onderzoekt of de huidige warmteafgiftesystemen gecombineerd kunnen worden met een warmtepomp.

Ontvang je graag persoonlijk advies en offertes op maat?
Vul het offerteformulier in. Het is gratis en vrijblijvend.
arrow Ontvang offertes en advies op maat

Welke soort warmtepomp is rendabel in mijn situatie?

Aan de hand van de informatie over je isolatie en warmteafgiftesysteem kan de installateur je vervolgens een advies geven op het gebied van warmtepompen. Na het beslissen over het type warmtepomp kun je jezelf oriënteren op warmtepomp merken vergelijken.

Hybride, lucht-lucht of lucht-water?

De meeste mensen twijfelen tussen enkele type warmtepompen, de hybride warmtepomp, de lucht-lucht warmtepomp, water-water warmtepomp, de geothermische warmtepomp en de lucht-water warmtepomp. Het verschil tussen deze warmtepompen is groot.

Deze soorten warmtepompen halen warmte uit natuurlijke bronnen zoals de warmte uit de lucht, bodem of water uit de grond. De ene warmtepomp past waarschijnlijk stukken beter bij je wensen dan de andere. Laat je hierin adviseren door een installateur.

Offerte warmtepomp

Check aandachtspunten bij offertes

Na het ontvangen van meerdere warmtepomp offertes van specialisten kun je de verschillende bedrijven met elkaar vergelijken. Het is goed om kritisch te zijn, een warmtepomp is duur en het is erg belangrijk dat het systeem correct wordt geïnstalleerd. 

Je kunt de bedrijven na het ontvangen van de offertes op verschillende manieren met elkaar vergelijken om een uitstekende keus te maken:

  • Prijs: welke bedrijven bieden een redelijke prijs aan?
  • Kwaliteit: een professioneel bedrijf hoort gebruik te maken van materialen van hoge kwaliteit, ga na welke warmtepomp wordt gebruikt en op welke wijze deze wordt geïnstalleerd
  • Reviews: de ervaring van andere klanten is bijzonder waardevol, je krijgt aan de hand van reviews een goed beeld van hoe het bedrijf te werk gaat
  • Certificering: met het Centraal Register Techniek kun je controleren of het bedrijf naar keuze over de juiste certificering beschikt
  • Garantie: het ene bedrijf houdt een veel langere garantieperiode aan dan het andere bedrijf
  • Offerte: ga na of alles op de offerte staat aangegeven, bij een incomplete offerte kom je misschien voor onverwachte kosten te staan
Op zoek naar een specialist?
Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan!

Hoeveel kost een warmtepomp inclusief installatie?

Door je te verdiepen in de kosten van verschillende soorten warmtepompen krijg je een goed beeld van redelijke tarieven uit de praktijk:

Offerte

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Waarom wens je een warmtepomp?
2*. Welk type warmtepomp wens je?
3*. Wat is je geschat budget voor de warmtepompinstallatie?
4*. Wanneer wil je een warmtepomp laten installeren?
5. Projectomschrijving
6. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.