Verschillende warmtepomp merken vergelijken | Waarop letten?

Bij het kiezen van een warmtepomp heb je de keuze uit een groot aantal verschillende merken. Elk merk heeft zijn eigen specialiteiten, voordelen en nadelen. Welk merk sluit aan bij jouw eisen? En welke merken komen het beste uit de test? We zetten het voor je op een rij!

Welke merken warmtepompen zijn er op de huidige markt?

Een van de voordelen van de warmtepomp is dat ontzettend veel verschillende, betrouwbare merken warmtepompen produceren. Daardoor heb je de keuze uit allerlei soorten warmtepompen met variërende afmetingen. 

We lichten de meest gekozen warmtepomp merken voor je uit!

1. Daikin

Een van de populairste merken is Daikin. Daikin is een producent uit Japan met een groot assortiment warmtepompen. Je kunt bij dit merk terecht voor een lucht-lucht warmtepomp, lucht-water warmtepomp, hybride warmtepomp en zelfs een geothermische warmtepomp.

De warmtepompen van dit toonaangevende bedrijf staan bekend om de hoge kwaliteit en de strakke afwerking. De warmtepompen van Daikin blijven zelfs bij hele lage temperaturen efficiënt werken.

Een aantal van de bekendste modellen uit het assortiment zijn de Altherma, Emura, Stylish, Perfera en Comfora.

2. Remeha

Remeha is een warmtepompmerk van eigen bodem. In het assortiment van deze Nederlandse warmtepomp fabrikant kun je hybride en all-electric warmtepompen vinden.

Een van de grootste voordelen van Remeha is dat de hybride warmtepompen compatibel zijn met cv-ketels van vrijwel alle merken. Met de warmtepompen van Remeha kun je niet alleen verwarmen, maar ook koelen!

De meest gekozen modellen van Remeha zijn de Elga, Mercuria, Eria en Toros.

warmtepomp-merken-vergelijken.jpg

3. Viessmann

Viessmann is een Duits warmtepomp merk dat meer dan 40 jaar ervaring heeft op het gebied van warmtepompen. Je kunt bij Viessmann vrijwel iedere soort warmtepomp kopen, er is dus voor ieder wat wils verkrijgbaar. 

Als je een warmtepomp van Viessmann koopt weet je precies wat je krijgt: een hoogwaardige warmtepomp tegen een eerlijke prijs.

Het assortiment van Viessmann bestaat uit een groot aantal warmtepompen tegen verschillende prijsklassen. Door het grote aanbod modellen kun je voor iedere woonsituatie een geschikte warmtepomp vinden.

4. Vaillant

Een andere bekende en gerenommeerde Duitse warmtepompproducent is Vaillant. Vaillant heeft zich gericht op het produceren van zo duurzaam mogelijke producten. 

Misschien wel het grootste voordeel van de warmtepompen van Vaillant is dat ze zowel bij renovatie als bij nieuwbouw toegepast kunnen worden. Een warmtepomp van Vaillant is stil, zuinig en heeft een hoge energieklasse

Veel gekozen modellen van Vaillant zijn de aroTHERM, flexoTHERM/flexoCOMPACT en de fluoSTOR.

Op zoek naar een specialist?
Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan!

5. Panasonic

Niet iedereen weet dat Panasonic verschillende warmtepompen in zijn assortiment heeft. Je kunt bij Panasonic terecht voor een lucht-water warmtepomp of een lucht-lucht warmtepomp. 

Met zo’n warmtepomp wordt tot wel 80% van de warmte uit omgevingslucht gehaald. Met deze alles-in-1 oplossing kun je een woning flink verduurzamen. Ook niet onbelangrijk: de warmtepompen van Panasonic zien er strak uit en misstaan niet in een moderne woning.

De bekendste warmtepompen voor thuisgebruik van Panasonic zijn de Aquarea, Etherea, TZ en BZ.

6. Mitsubishi

Als je op zoek bent naar een krachtige warmtepomp ben je bij Mitsubishi aan het juiste adres. Met hybride, all-electric en ook lucht-water warmtepompen kun je een woning renoveren of nieuwbouw optimaliseren.

Een van de pluspunten van de warmtepompen van Mitsubishi is dat de modellen compact zijn, zo kun je ze makkelijker wegwerken. Daarnaast valt het op dat de warmtepompen vaak erg stil zijn, zeker in vergelijking met concurrerende warmtepompen.

Misschien wel de meest bekende warmtepomp van Mitsubishi is de Hydrolution. Deze pomp is in een all-electric en een hybride variant verkrijgbaar.

7. Inventum

Inventum biedt verschillende ventilatieluchtwarmtepompen. Dat zijn warmtepompen waar geen buitenunit voor nodig is, deze apparaten maken gebruik van ventilatielucht. Deze warmtepomp combineer je met mechanische ventilatie in huis.

Het voordeel daarvan is dat de warmtepompen van Inventum compact en relatief goedkoop zijn. Door een relatief kleine maatregel in huis toe te passen kun je de energierekening fors verlagen.

De Inventum Modul-AIR is in meerdere uitvoeringen verkrijgbaar, waaronder de Modul-AIR All-E, Modul-AIR Flex, Modul-AIR Combi en Modul-AIR Solo.

warmtepomp-merken-vergelijken-2.jpg

8. Samsung

Een warmtepompproducent die zeker niet in dit lijstje mag ontbreken is Samsung. Deze compacte apparaten zijn zeer geschikt voor thuisgebruik.

Het voordeel van de warmtepompen van Samsung is dat ze voorzien zijn van allerlei technische snufjes. Zo kun je de warmtepomp op afstand bedienen en in de gaten houden. 

De Samsung Mono HT Quiet met ClimateHub is een hele speciale warmtepomp. Deze pomp is namelijk in staat tot 70 graden te verwarmen in tegenstelling tot de gangbare 50 graden. Daardoor kun je deze warmtepomp naar alle waarschijnlijkheid prima combineren met je huidige radiatoren in huis.

9. ATAG

Nog een hele bijzondere producent van eigen bodem is ATAG. Je kunt bij dit Gelderse bedrijf terecht voor een all-electric of hybride warmtepomp. 

Met meer dan 70 jaar ervaring op het gebied van verwarmingsproducten heeft ATAG de warmtepomp geperfectioneerd. De compacte, energiezuinige apparaten zijn ondanks hun minimale omvang zeer efficiënt

De ATAG Energion is in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Je kunt het beste kiezen voor een warmtepomp met een vermogen dat bij jouw energieverbruik past.

Overige warmtepomp merken

Enkele warmtepompmerken die de moeite waard zijn:

Ontvang je graag persoonlijk advies en offertes op maat?
Vul het offerteformulier in. Het is gratis en vrijblijvend.
arrow Ontvang offertes en advies op maat

Zweedse warmtepomp merken

Hoewel warmtepompen relatief nieuw zijn in Nederland worden ze al zeer geruime tijd toegepast in Zweden. Rond 1985 werden warmtepompen op grotere schaal door particulieren in gebruik genomen. Ongeveer de helft van alle Zweden verwarmt zijn of haar woning op deze manier.

Veel gerenommeerde warmtepompmerken komen uit Zweden. We lichten de bekendste merken voor je uit!

#1 CTC

Als je op zoek bent naar geothermische of lucht-water warmtepompen ben je bij CTC aan het juiste adres. CTC is het bedrijf dat in 1985 voor het eerst een lucht-water warmtepomp introduceerde, de CTC Rebell.

Met deze ruime ervaring en kennis heeft CTC zich steeds verder ontwikkeld op het gebied van warmtepompen. De apparaten zijn gebruiksvriendelijk en van hoge kwaliteit

Door het grote assortiment van CTC kun je altijd een warmtepomp met het juiste vermogen vinden. De warmtepompen hebben een moderne uitstraling waardoor ze mooi geïntegreerd kunnen worden in huis.

#2 NIBE

Een van de grootste spelers op de warmtepompmarkt is het merk NIBE. Met meer dan 40 jaar ervaring produceert NIBE warmtepompen van de hoogste kwaliteit. 

NIBE gebruikt deze eigen expertise om warmtepompen voor elke woonsituatie te produceren. Deze apparaten zijn enorm efficiënt waardoor een hoog rendement behaald kan worden. Daarbij is gelukkig ook aandacht besteed aan het ontwerp van de verschillende modellen. 

Je kunt bij NIBE terecht voor zowel water-water warmtepompen, lucht-water warmtepompen, ventilatielucht-water warmtepompen als hybride warmtepompen.

#3 Thermia

Al in 1973 ontwikkelde het Zweedse merk Thermia een geothermische warmtepomp waarmee warmte uit de bodem kon worden onttrokken om in huis te gebruiken.

Thermia heeft de technieken bij het ontwikkelen van warmtepompen steeds verder verfijnd. Daardoor bieden zij nu warmtepompen met een hoge efficiëntie waarmee je niet alleen kunt verwarmen, maar ook koelen.

Wanneer je op zoek bent naar een lucht-water warmtepomp of een geothermische warmtepomp heb je bij Thermia veel keuze. De compacte warmtepompen zijn makkelijk weg te werken waardoor er niet veel ruimte verloren gaat. 

Warmtepomp merken

Wat zijn de best geteste warmtepomp merken?

De beste warmtepomp heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding en brengt je energiekosten flink omlaag. Welke warmtepomp voor jou de beste is hangt af van je huidige woonsituatie, budget en je energieverbruik. 

De merken die volgens de Consumentenbond de beste warmtepompen produceren zijn Vaillant, Itho, ATAG, Daikin, Bosch, Remeha, Ferroli en Atlantic.

Welk merk warmtepomp is het zuinigst?

De zuinigheid van een warmtepomp wordt gemeten aan de hand van de COP, de Coefficient of Performance. Een van de meest zuinige warmtepompen op de markt is de ATAG Energion in de hybride uitvoering. De werking van dit model springt boven concurrerende warmtepompen uit omdat hij zelfs bij lage temperaturen efficiënt blijft werken.

Welke warmtepomp kiezen en kopen?

Welke warmtepomp je kiest hangt af van verschillende factoren. Denk onder andere aan het beschikbare budget en de energieverbruik. Om de juiste keuze te maken raden we je aan een installateur in te schakelen.

Een erkende installateur kan je advies geven op het gebied van soorten warmtepompen, plaatsingen en het benodigde vermogen.

Benader verschillende bedrijven

Om toch op de kosten te kunnen besparen is het verstandig om een aantal aanbieders te benaderen voor een offerte. Zo krijg je een goed overzicht van gangbare tarieven en de verschillende mogelijkheden. 

Ervaring leert dat het flink loont om offertes te vergelijken. De tarieven van warmtepompleveranciers liggen namelijk vaak behoorlijk uiteen. 

Offerte

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Waarom wens je een warmtepomp?
2*. Welk type warmtepomp wens je?
3*. Wat is je geschat budget voor de warmtepompinstallatie?
4*. Wanneer wil je een warmtepomp laten installeren?
5. Projectomschrijving
6. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.