Viessmann warmtepomp | Wat is de prijs? Overzicht per model 

Viessmann warmtepompen variëren in prijs afhankelijk van het type en de complexiteit van de installatie. In dit artikel zullen de kosten bekijken voor verschillende soorten warmtepompen en de factoren die deze prijzen beïnvloeden.

viessmann warmtepomp prijs

De kosten van Viessmann warmtepompen

De basis hybride warmtepomp, die een combinatie is van een warmtepomp en een HR-ketel, start vanaf € 4.500. Voor de geothermische systemen, die warmte uit de grond halen, beginnen de prijzen bij ongeveer € 20.000, inclusief alle nodige installaties zoals boren.

Deze prijsverschillen reflecteren de brede keuze aan warmtepompen die Viessmann biedt, aangepast aan diverse behoeften voor duurzame energie. 

Factoren zoals het type warmtepomp, benodigde installatie en de capaciteit van het systeem beïnvloeden de totale kosten. Hieronder bespreken we verschillende types Viessmann warmtepompen, met specifieke prijzen en kenmerken.

Ontvang je graag persoonlijk advies en offertes op maat?
Vul het offerteformulier in. Het is gratis en vrijblijvend.
arrow Ontvang offertes en advies op maat

1. Hybride warmtepomp

Viessmann’s hybride warmtepompen, die starten bij ongeveer € 4.500, combineren een warmtepomp met een HR-ketel voor efficiënte verwarming en koeling.

Deze modellen zijn geschikt voor huizen die een betrouwbare en duurzame energieoplossing zoeken. 

Hybride systemen zijn ideaal voor het vervangen van oudere cv-ketels, waardoor ze een populaire keuze zijn voor renovaties.

2. Geothermische warmtepomp

De geothermische warmtepompen van Viessmann, beginnend vanaf ongeveer € 20.000, gebruiken een geavanceerd systeem dat warmte uit de grond haalt.

Deze pompen zijn vooral effectief in grotere installaties waar de ruimte voor het installeren van verticale of horizontale warmtewisselaars beschikbaar is.

Modellen zoals de Vitocal 350-A en 353-A bieden een hoog rendement en betrouwbaarheid, ideaal voor gebouwen die streven naar een maximale energie-efficiëntie en minimale CO2-uitstoot.

3. Lucht-lucht warmtepomp

Viessmann’s lucht-lucht warmtepompen, geprijsd rond € 9.000, halen warmte uit de buitenlucht en zijn uitstekend geschikt voor zowel verwarming als koeling van binnenruimtes.

Deze systemen zijn relatief eenvoudig te installeren en bieden een kosteneffectieve oplossing voor huizen die snel temperatuur aanpassingen nodig hebben zonder uitgebreide installatiewerken.

4. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepompen van Viessmann beginnen bij ongeveer € 12.000 en zijn veelzijdig inzetbaar voor zowel verwarming van ruimtes als sanitairwater.

Deze pompen gebruiken energie uit de buitenlucht om water te verwarmen, wat ze geschikt maakt voor systemen met radiatoren of vloerverwarming.

 Modellen zoals de Vitocal 200-A en 222-A bieden zowel hoge efficiëntie als betrouwbaarheid, waardoor ze een populaire keuze zijn voor moderne, energiebewuste woningen.

ecoforest-warmtepomp-prijs-2.jpg

Heeft Viessmann goede warmtepompen?

Een van de vele merken warmtepompen is Viessmann, ze staan bekend om hun efficiënte werking, die gebruik maakt van natuurlijke bronnen zoals lucht, bodem en grondwater.

Dit zorgt voor een duurzame verwarming van je huis en water, met minimale afhankelijkheid van fossiele brandstoffen.

De technologie achter deze systemen is geavanceerd en ontworpen om zowel energiekosten te verlagen als de CO2-uitstoot te verminderen.

Werking

Viessmann warmtepompen werken door hernieuwbare energie uit de natuur te halen, zoals bodemwarmte, zonlicht, lucht, of grondwater.

Deze energie wordt vervolgens omgezet om je huis te verwarmen en te voorzien van warm water. 

Voordelen

Een groot voordeel van Viessmann warmtepompen is hun vermogen om energie efficiënt te gebruiken.

Ze halen gratis beschikbare energie uit de omgeving, wat resulteert in lagere operationele kosten en minder uitstoot van CO2.

Bovendien zijn veel modellen van Viessmann uitgerust met functies voor zowel actieve als passieve koeling, waardoor ze het hele jaar door comfort bieden.

Wat voor warmtepomp systeem heb ik nodig?

Bij het kiezen van een warmtepomp is het essentieel om de verschillende typen en modellen te overwegen.

Viessmann biedt verschillende systemen aan die passen bij diverse behoeften en voorkeuren. Het is aan te raden om offertes aan te vragen en de opties grondig te vergelijken. Zo kun je de beste keuze maken op basis van je specifieke situatie en de kosten-effectiviteit van het systeem beoordelen. 

Offerte

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Waarom wens je een warmtepomp?
2*. Welk type warmtepomp wens je?
3*. Wat is je geschat budget voor de warmtepompinstallatie?
4*. Wanneer wil je een warmtepomp laten installeren?
5. Projectomschrijving
6. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.