Welke ATAG warmtepomp kiezen? | Overzicht van de soorten en kosten

Het wordt steeds populairder om over te stappen naar een (hybride) warmtepomp in plaats van enkel gebruik te maken van een cv-ketel. Eén van de opties hiervoor is een warmtepomp van ATAG, maar welke opties zijn er en hoe weet je welke optie de beste is voor jouw situatie? Hieronder vind je alle informatie die je moet weten wanneer je geïnteresseerd bent in een warmtepomp van ATAG!

Wat kost een warmtepomp van ATAG?

De kosten van een ATAG hybride warmtepomp variëren, afhankelijk van het model en de specifieke situatie van de woning. Over het algemeen beginnen de prijzen rond de € 6.500 en lopen ze op tot meer dan € 10.000, dit is inclusief de aanschaf en de installatie. Dit zijn hoge kosten, maar gelukkig zijn er subsidies beschikbaar zoals de ISDE subsidie die ervoor zorgen dat er tegemoet gekomen wordt in de kosten. De jaarlijkse besparing op energiekosten kan variëren tussen de € 200 en € 600, afhankelijk van het gebruik en de isolatie van de woning​.

Soorten ATAG warmtepompen

ATAG biedt verschillende soorten warmtepompen aan, elk met unieke kenmerken en voordelen. Laten we eens kijken naar de belangrijkste soorten die we tegenwoordig tegenkomen.

1. Hybride warmtepomp met cv-ketel

De hybride warmtepomp van ATAG werkt in combinatie met de cv-ketel die al in de woning aanwezig is. De warmtepomp zorgt hierbij voor verwarming en voor warm water en de cv-ketel wordt toegepast wanneer de werking van de warmtepomp niet meer voldoende is, bijvoorbeeld als het buiten erg koud is. Hierdoor bespaar je op je energiekosten, zonder dat je in de kou komt te zitten. Bovendien kan deze warmtepomp eenvoudig worden geïnstalleerd dankzij de relatief kleine afmetingen en de stille werking. Hoe effectief de warmtepomp precies zal zijn, hangt af van het vermogen van de warmtepomp. Door de combinatie van een warmtepomp en een cv-ketel is dit een goede optie voor wie geleidelijk over wil stappen naar een milieuvriendelijkere manier van verwarmen.

2. All-electric warmtepomp

De all-electric warmtepomp van ATAG is een goede optie voor nieuwbouwwoningen en voor goed geïsoleerde woningen. Deze optie is volledig onafhankelijk van gas, maar zorgt toch voor verwarming in je woning. De all-electric warmtepomp maakt enkel gebruik van elektriciteit en kan hiermee zowel verwarmen als verkoelen, waardoor je niet meer afhankelijk bent van een traditionele cv-ketel. Deze warmtepompen zijn efficiënt, milieuvriendelijk en helpen bij het verlagen van de energiekosten op de lange termijn.

3. Split en monoblock warmtepompen

Een derde optie zijn de ATAG split en monoblock warmtepompen. Bij de split warmtepomp bestaat het systeem uit zowel een binnenunit als een buitenunit, wat zorgt voor een eenvoudige installatie met veel flexibiliteit. De monoblock warmtepomp heeft juist alle onderdelen in één, wat ervoor zorgt dat de installatie makkelijk zal zijn en ook bespaart het ruimte. Allebei de systemen kunnen zowel koelen als verwarmen. Een installateur kan je helpen om te kijken welke optie de beste zal zijn in jouw situatie.

Ontvang je graag persoonlijk advies en offertes op maat?
Vul het offerteformulier in. Het is gratis en vrijblijvend.
arrow Ontvang offertes en advies op maat

Verschillende modellen

Naast de verschillende soorten warmtepompen, zijn er ook nog verschillende modellen beschikbaar die passen bij specifieke situaties. Laten we eens dieper ingaan op de ATAG Energion en op de ATAG Interion.

ATAG Energion

De ATAG Energion is een hybride warmtepomp, dus deze werkt samen met een (bestaande) cv-ketel. Dit systeem is ideaal voor bestaande woningen waarbij je op zoek bent naar een manier om je energieverbruik te verminderen of om bij te dragen aan een beter milieu. Dit model warmtepomp zorgt voor verwarming in huis, warm water en het is eenvoudig te installeren in de woning zonder dat er grote aanpassingen nodig zullen zijn.

ATAG Interion

De ATAG Interion is een compacte lucht-water warmtepomp die gebruikt wordt zonder het gebruik van gas, bovendien is er geen buitenunit aanwezig. Dit model is erg geschikt voor nieuwbouwwoningen en voor woningen die goed geïsoleerd zijn. Deze optie is speciaal ontworpen voor Nederlandse woningen en kan eenvoudig op een bestaande cv-ketel worden aangesloten. De ATAG Interior is all-electric ready, dit betekent dat er eenvoudig overgestapt kan worden naar een volledig elektrische werking, mocht dit gewenst zijn. Hierdoor is het, zeker met het oog op de toekomst, een goede keuze voor duurzaam verwarmen in huis.

Op zoek naar een specialist?
Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan!

Is een ATAG warmtepomp goed?

ATAG-warmtepompen staan bekend om hun betrouwbaarheid en efficiëntie. Enkele belangrijke voordelen zijn:

  • Energiezuinigheid: ATAG-warmtepompen verminderen het gasverbruik tot 70%, wat  zorgt voor flinke besparingen op je energiekosten.
  • Milieuvriendelijkheid: Door het gebruik van hernieuwbare energiebronnen dragen deze systemen bij aan de vermindering van CO₂-uitstoot.
  • Flexibiliteit: Beschikbaar in zowel hybride als all-electric opties, waardoor ze geschikt zijn voor zowel bestaande als nieuwbouwwoningen.
  • Compact en stil: Deze warmtepompen zijn ontworpen om weinig ruimte in te nemen en hebben een stille werking, wat zorgt voor een hoger wooncomfort.
  • Subsidie: ATAG-warmtepompen komen in aanmerking voor ISDE-subsidies, wat de investeringskosten verlaagt.

Let op: het is altijd verstandig om meerdere offertes aan te vragen. Hierdoor krijg je een goed beeld van de beschikbare opties met bijbehorende kenmerken en prijzen. Hierna kun je de keus maken welke optie de beste is voor jouw specifieke situatie.

Veelgestelde vragen

Wat is op dit moment de beste warmtepomp?

+
Er zijn op dit moment een hoop goede warmtepompen beschikbaar, waardoor er voor elke situatie wel een passende optie is. De beste warmtepomp is voor iedereen anders, want dit hangt onder andere af van de mate van isolatie in de woning, het gewenste vermogen en je budget. Een van de beste opties is een hybride warmtepomp. Het is aan te raden om het met een professional te hebben over of dit type ook de beste is voor jouw situatie.

Wat is de zuinigste warmtepomp als verwarming en om te koelen?

+
De zuinigheid van een warmtepomp hangt af van verschillende factoren, zoals het model, de isolatie van de woning en het gebruik. Voor de ATAG warmtepompen, wordt de Energion M Compact 50 vaak gezien als een van de zuinigste opties. Het is een all-electric warmtepomp, wat betekent dat er geen aardgas meer nodig is. Dit model is vooral geschikt voor nieuwbouw of goed geïsoleerde woningen. Een andere zuinige optie is de Energion M Hybrid All 50. Dit model maakt gebruik van de monoblock technologie en heeft een hoog vermogen, zelfs bij lage buitentemperaturen tot -20°C. Deze warmtepomp is een hybride model en kan dus zowel op gas als elektriciteit werken.

Offerte

Wanneer je een offerte aan gaat vragen zijn er verschillende aspecten waar je op dient te letten, bijvoorbeeld je eigen wensen, budget en de eigenschappen van de woning. Vaak is het aantrekkelijk om voor de goedkoopste optie te gaan, maar na verloop van tijd is dit vaak niet de goedkoopste optie door onderhoud wat sneller nodig is of door een werking die niet goed aansluit bij jouw woning. Hierdoor is het altijd verstandig om meerdere offertes aan te vragen. Op deze manier krijg je een goed inzicht in de beschikbare opties waardoor je beter een keuze kunt maken voor jouw situatie op basis van je eigen wensen en de eigenschappen van de woning.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Waarom wens je een warmtepomp?
2*. Welk type warmtepomp wens je?
3*. Wat is je geschat budget voor de warmtepompinstallatie?
4*. Wanneer wil je een warmtepomp laten installeren?
5. Projectomschrijving
6. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.