De prijs van een NIBE warmtepomp | Hoe is de prijs opgebouwd?

Een Nibe warmtepomp helpt je woning te verduurzamen en zorgt ervoor dat je gasverbruik aanzienlijk daalt. Aan het kopen van een warmtepomp van Nibe zijn verschillende kosten verbonden. We bekijken op welke kosten je kunt rekenen en of er misschien kostenposten zijn waar je nog niet aan hebt gedacht!

Wat kost een NIBE warmtepomp inclusief plaatsen?

Voor een warmtepomp van NIBE betaal je gemiddeld € 5.000 tot € 12.500 inclusief subsidie en exclusief installatie. Hoe hoog de uiteindelijke kosten zijn is afhankelijk van een aantal factoren. 

De verschillende soorten warmtepompen hebben allemaal een eigen prijskaartje. Zo betaal je voor een All-Electric Ready warmtepomp een stuk minder dan voor een water-water warmtepomp. 

Daarnaast is het gekozen vermogen van grote invloed op de prijs. Een warmtepomp met een krachtig vermogen is duurder dan een warmtepomp die door je cv-ketel moet worden ondersteund.

1. Wat kost een All-Electric Ready (hybride) warmtepomp van NIBE?

Je koopt een All-Electric Ready warmtepomp van NIBE al vanaf € 4.000 inclusief subsidie, exclusief installatie. Hoe duur de installatie is zal volledig afhankelijk zijn van de nodige aanpassingen in huis. Dat verschilt namelijk per woning.

Dit type warmtepomp is over het algemeen de goedkoopste warmtepomp. Dat komt doordat deze hybride warmtepomp slechts een aanvulling is op je cv-ketel. Daardoor hoeft het apparaat niet volledig op eigen kracht een woning te verwarmen.

NIBE warmtepomp prijs

2. Wat kost een lucht-water warmtepomp van NIBE?

De prijzen van een lucht-water warmtepomp van NIBE beginnen bij de € 5.000 inclusief subsidie, exclusief installatie. Bij dit type warmtepomp wordt zowel een binnenunit als een buitenunit geïnstalleerd.

De lucht-water warmtepomp onttrekt warmte aan de buitenlucht en geeft het af aan je verwarmingssysteem. Denk bijvoorbeeld aan de vloerverwarming of je radiatoren. 

 Je kunt met deze soort warmtepomp op jaarbasis behoorlijk besparen op energiekosten. De temperatuur hoeft buiten namelijk helemaal niet hoog te zijn. Daardoor werkt het apparaat ook in de koude maanden.

3. Wat kost een water-water warmtepomp van NIBE?

Een duurdere soort warmtepomp is de water-water warmtepomp. Voor dit systeem betaal je bij NIBE een bedrag vanaf € 12.500 inclusief subsidie, exclusief installatie

De installatie van de water-water warmtepomp is prijzig, dat komt doordat er ondergronds twee putten aangelegd moeten worden. Met deze putten kun je in de winter warmte aan grondwater onttrekken en in de zomer juist warmte afgeven aan de bodem.

Ontvang je graag persoonlijk advies en offertes op maat?
Vul het offerteformulier in. Het is gratis en vrijblijvend.
arrow Ontvang offertes en advies op maat

Prijsopbouw van warmtepompen

Bij het kopen van een warmtepomp betaal je niet alleen kosten in aanschaf, maar ook in installatie. Daarnaast kan het zo zijn dat er eerst bouwkundige maatregelen getroffen moeten worden voordat de warmtepomp geplaatst kan worden. 

Installatiekosten

De kosten van de installatie van een warmtepomp liggen ver uiteen. Een hybride warmtepomp is goedkoper te plaatsen dan een geothermisch systeem. Gemiddeld ligt de prijs van het installeren van de warmtepomp tussen de € 4.000 en € 27.000

Om aanspraak te maken op subsidie moet je de installatie uitbesteden aan een erkende installateur. Het is daarom helaas niet mogelijk om op de installatiekosten te besparen door het systeem zelf aan te leggen. 

Kosten voor aanpassingen aan de woning

Een andere kostenpost bij het laten plaatsen van een warmtepomp is het aanpassen van de woning. Vaak moet er extra worden geïsoleerd, wordt het afgiftesysteem aangepast en moet er mogelijk een groep worden toegevoegd in de meterkast.

Prijzen lager houden dankzij de ISDE-subsidie

Bij het laten plaatsen van een warmtepomp heb je mogelijk recht op ISDE-subsidie. Met deze subsidie kun je gemiddeld 30% van de totale kosten besparen. Het is dan wel van belang dat je aan de volgende eisen voldoet:

  • Je vraagt de subsidie pas aan nadat de warmtepomp is geplaatst
  • De warmtepomp is geplaatst door een erkende installateur
  • De warmtepomp heeft minstens energielabel A
  • Het serienummer van de warmtepomp staat op de meldcodelijst
  • Het bouwjaar van de woning is van voor 1 januari 2019
  • Je kunt de benodigde documenten aanleveren
  • Je hebt geen lucht-lucht warmtepomp gekozen
NIBE warmtepomp prijs

Subsidie per type warmtepomp

De hoogte van de subsidie die je uiteindelijk ontvangt is afhankelijk van het gekozen soort warmtepomp. Het is dus niet zo dat voor elke warmtepomp een standaard subsidiebedrag is afgesproken. 

Voor een hybride warmtepomp krijg je gemiddeld € 2.500 subsidie, voor een lucht-water warmtepomp gemiddeld € 5.750 en voor een water-water warmtepomp een bedrag tot wel € 13.000.

Als je hebt gekozen voor een lucht-lucht warmtepomp kun je helaas geen aanspraak maken op subsidie.

Hoe goed is een NIBE warmtepomp? [Ervaringen]

Het voordeel van NIBE is dat het bedrijf een groot assortiment aan verschillende soorten warmtepompen kan bieden. Daardoor is er voor ieder budget, iedere persoonlijke situatie en iedere vermogensbehoefte een gepaste warmtepomp te vinden. 

NIBE helpt je bovendien bij het vinden van een geschikte en vakbekwame installateur in jouw regio. Doordat deze installateurs veel ervaring hebben met het plaatsen van warmtepompen van NIBE ben je verzekerd van een correcte installatie

De warmtepompen van NIBE scoren in vergelijking met andere merken met name goede resultaten op het gebied van efficiëntie. Met deze warmtepompen een hoog rendement behalen. Dit hoge rendement helpt je de installatie sneller terug te verdienen. 

Op zoek naar een specialist?
Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan!

Bekendste modellen

Door het grote aanbod warmtepompen zie je soms door de bomen het bos niet meer. De meest gekozen modellen voor thuisgebruik zijn de NIBE s2125 en de NIBE f2120.

Deze modellen worden niet voor niets gekozen, je koopt met deze apparaten zeer efficiënte warmtepompen tegen een goede prijs. 

1. NIBE s2125

De NIBE s2125 is een lucht-water warmtepomp is verkrijgbaar in twee verschillende vermogens en kan met meerdere binnenunits van NIBE gecombineerd worden. 

Het fijne van de s2125 is dat hij fluisterstil is en met een aanvoertemperatuur van 75 graden ook met traditionele radiatoren te combineren is. 

Je kunt met deze warmtepomp niet alleen in de koude maanden verwarmen, maar ook in de warme maanden koelen. Zo hoef je niet een aparte airconditioning te laten installeren!

2. NIBE f2120

De NIBE f2120 is een lucht-water warmtepomp met een SCOP van meer dan 5. Dat wil zeggen dat deze warmtepomp het hele jaar door bijzonder efficiënt is.

De warmtepomp past zich automatisch aan de veranderende vermogensbehoefte aan. Doordat het model in 4 verschillende vermogens verkrijgbaar is kies je eenvoudig de warmtepomp met het juiste vermogen.

De f2120 heeft een buitentemperatuur nodig van slechts-25 graden. Dat wil zeggen dat de warmtepomp het hele jaar door warmte kan leveren, ook in de koudste winters.

Op zoek naar een NIBE warmtepomp installateur in Nederland?

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Waarom wens je een warmtepomp?
2*. Welk type warmtepomp wens je?
3*. Wat is je geschat budget voor de warmtepompinstallatie?
4*. Wanneer wil je een warmtepomp laten installeren?
5. Projectomschrijving
6. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.