Prijs Buderus warmtepomp per type + installatie [Overzicht]

Verschillende warmtepompen hebben verschillende eigenschappen en verschillende prijzen. Elke situatie vraagt immers om een andere aanpak. Eén van deze opties is de Buderus warmtepomp. Laten we eens kijken naar de werking, kenmerken en prijzen.

Wat kost een Buderus warmtepomp inclusief plaatsen?

Een Buderus warmtepomp heeft uiteenlopende kosten, namelijk van € 5000 tot oplopend tot wel € 15.000. Dit zijn de kosten voor zowel het product zelf als de installatie ervan. Een specifieke prijs is te geven wanneer de situatie bekend is. Denk hierbij aan waar de installatie moet komen en wat je specifieke wensen zijn voor de functies.

1. Kosten voor installatie

De installatiekosten per type warmtepomp verschillen, omdat elk type anders is en iets anders nodig heeft. Elke warmtepomp heeft andere eigenschappen en dus ook andere kosten. Sommige installaties maken gebruik van basisprincipes en anderen gebruiken juist weer vele extra’s, waardoor je hierdoor ook een passende installatie nodig hebt. Naast deze kosten zijn er ook nog eventuele extra kosten zoals kosten voor een vergunning.

2. Onderhoudskosten

Naast de installatie- en aanschafkosten krijgen we ook nog te maken met onderhoudskosten. Dit zijn de kosten die we berekenen voor het onderhouden na de installatie. Denk hierbij aan schoonmaakkosten of eventuele reparaties. Naast deze kosten zijn er ook nog eventuele extra kosten zoals kosten voor een vergunning. Let bij de aanschaf dus niet enkel op de kosten voor de aanschaf, maar ook op deze extra kosten.

Prijzen per soort warmtepomp

Hieronder zie je de verschillende opties met bijbehorende prijzen, dit is inclusief de aanschaf en de installatie. Let wel op dat de prijzen kunnen variëren door bijvoorbeeld de grootte van de woning, de capaciteit van de installatie en eventuele extra’s. Schakel daarom altijd een professional in wanneer je een offerte op maat wilt laten maken.

Lucht-lucht warmtepomp€ 9.000 – € 14.000
Geothermische warmtepomp€ 18.000 – € 32.000
Water-waterwarmtepomp€ 18.000 – € 32.000
Warmtepomp voor sanitair warm water€ 3.100 – € 3.900
Hybride warmtepomp€ 4.000 – € 10.000
Grond-grond warmtepomp€ 18.000
Lucht-lucht warmtepomp€ 9.000
Lucht-water warmtepomp€ 13.000

Hybride warmtepomp van Buderus

Een hybride warmtepomp van Buderus is al te krijgen vanaf € 4.700 en kan oplopen tot wel boven de € 20.000, dit is afhankelijk van je eigen wensen en budget. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende opties met de verschillende prijzen. Ook hier geldt dat de prijzen kunnen variëren door je wensen en budget.

Type warmtepompPrijs incl. plaatsing
Grond-water€ 18.000
Water-water€ 19.000
Lucht-lucht€ 9.000
Lucht-water€ 13.000
Hybride€ 9.000

Geothermische warmtepomp van Buderus

Voor een geothermische warmtepomp kun je al snel rekenen op een prijs tussen de € 18.000 en € 32.000, afhankelijk van je persoonlijke situatie, wensen, budget en eventuele extra’s. Let op dat er hier ook nog installatiekosten bij komen kijken. Deze prijs varieert tussen de € 6000 en € 12.000. Wil je een passende offerte op maat? Schakel dan altijd een professional in zodat je je wensen en verwachtingen kunt bespreken.

Lucht-water warmtepomp voor verwarming

Voor een lucht-water warmtepomp kun je al snel rekenen op een prijs rond de € 13.000, afhankelijk van je persoonlijke situatie, wensen, budget en eventuele extra’s. Let op dat er hier ook nog installatiekosten bij komen kijken, deze kosten zullen echter niet zo hoog zijn als bij het installeren van een geothermische warmtepomp. Wil je een passende offerte op maat? Schakel dan altijd een professional in zodat je je wensen en verwachtingen kunt bespreken.

Buderus water-water warmtepomp

Voor een water-water warmtepomp kun je al snel rekenen op een prijs rond de € 19.000, de definitieve prijs is afhankelijk van je persoonlijke situatie, wensen, budget en eventuele extra’s. Let op dat er hier ook nog installatiekosten bij komen kijken. Deze prijs varieert tussen de € 6.000 en € 12.000. Wil je een passende offerte op maat? Schakel dan altijd een professional in zodat je je wensen en verwachtingen kunt bespreken.

Ontvang je graag persoonlijk advies en offertes op maat?
Vul het offerteformulier in. Het is gratis en vrijblijvend.
arrow Ontvang offertes en advies op maat

De beste optie: Buderus Logatherm

Een van de populairste opties, wellicht wel de populairste optie, is de Buderus Logatherm WLW166i-4 SP AR E. Dit is een type warmtepomp wat gebruik maakt van een split lucht/water-water techniek, waardoor energie uit de lucht gehaald wordt en omgezet wordt in bruikbare energie. Bovendien kan deze optie ook dienen als een hybride warmtepomp in combinatie met een cv-ketel. De prijs hiervoor ligt rond de € 5600, maar er zijn verschillende subsidies beschikbaar om deze optie betaalbaarder te maken.

Welk type Buderus warmtepomp is geschikt?

Er zijn over het algemeen vijf verschillende warmtepompen beschikbaar, laten we eens kijken naar de verschillende opties:

  1. Lucht/lucht warmtepomp: Deze pomp gebruikt buitenlucht als bron van energie die via een buitenunit de warmte naar een binnenunit brengt. Het systeem verplaatst de koude buitenlucht naar warme lucht die gebruikt kan worden als verwarming. Dit type is beschikbaar als hybride systeem en als volledig elektrisch systeem.
  2. Lucht-water warmtepomp: Deze pomp haalt ook warmte uit de buitenlucht, meestal voor verwarming en het gebruik van water in huis. Dit systeem wordt vaak gebruikt bij ventilatiewarmtepompen.
  3. Bodem-water warmtepomp: Deze pomp gebruikt bodemwarmte via een bodemwarmtewisselaar die warmte uit de grond haalt die vervolgens gebruikt kan worden voor de verwarming van het huis. Dit kan ook andersom, namelijk dat het systeem zorgt voor verkoeling in de zomer.
  4. Water-water warmtepomp: Deze pomp maakt gebruik van grond- en oppervlaktewater als basis voor de verwarming en het water in huis. Deze installatie kan worden gecombineerd met vloerverwarming en verschillende radiatoren.
  5. Hybride warmtepomp: Deze warmtepomp ondersteunt de CV-ketel op gas en kan niet op zichzelf werken. Het is daardoor een fijne optie voor wie niet compleet van het gas af wil. 

Wat de beste optie zal zijn voor jou hangt af van je persoonlijke situatie, je wensen en je budget. Schakel een professional in wanneer je een offerte op maat wilt of wanneer je je wensen wilt bespreken.

Offerte

Wanneer je een offerte aan gaat vragen zijn er verschillende aspecten waar je op dient te letten, bijvoorbeeld je eigen wensen, budget en de eigenschappen van de woning. Vaak is het aantrekkelijk om voor de goedkoopste optie te gaan, maar na verloop van tijd is dit vaak niet de goedkoopste optie door onderhoud wat sneller nodig is of door een werking die niet goed aansluit bij jouw woning. Hierdoor is het altijd verstandig om meerdere offertes aan te vragen. Op deze manier krijg je een goed inzicht in de beschikbare opties waardoor je beter een keuze kunt maken voor jouw situatie op basis van je eigen wensen en de eigenschappen van de woning.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Waarom wens je een warmtepomp?
2*. Welk type warmtepomp wens je?
3*. Wat is je geschat budget voor de warmtepompinstallatie?
4*. Wanneer wil je een warmtepomp laten installeren?
5. Projectomschrijving
6. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.