Toshiba warmtepomp kopen: prijs, kenmerken en modellen

Toshiba is een innovatief merk dat, naast vele artikelen, ook warmtepompen aanbiedt. Ze hebben verschillende soorten warmtepompen op de markt gebracht, met elk hun eigen kenmerken en voordelen. Ben je benieuwd wat de mogelijkheden zijn en wat je precies betaalt voor een Toshiba warmtepomp? Ontdek het in dit artikel!

Toshiba warmtepomp

Wat kost een Toshiba warmtepomp?

De kosten van een Toshiba warmtepomp variëren, afhankelijk van het type en de specificaties. Gemiddeld gezien moet je rekening houden met een warmtepomp prijs tussen de € 4.700 en € 25.000. De lucht-water warmtepompen van Toshiba kosten ongeveer € 10.000. Om de exacte prijs te achterhalen en de beste deal te vinden, is het goed om diverse offertes aan te vragen.

Ontvang je graag persoonlijk advies en offertes op maat?
Vul het offerteformulier in. Het is gratis en vrijblijvend!
arrow Ontvang offertes en advies op maat

Toshiba Estia lucht-water warmtepomp

Voor warmtepompen heeft het merk Toshiba de Estia-serie uitgebracht, waar verschillende modellen onder vallen. Dit zijn lucht-water warmtepompen die de buitenlucht als energiebron gebruiken voor het verwarmen van de woning. 

Kenmerken: warmtepomp met buitenunit, binnenunit en boiler

De Toshiba Estia lucht-water warmtepomp haalt dus warmte uit de buitenlucht om zowel het huis te verwarmen als warm water te leveren. Het systeem bestaat uit drie componenten:

  • Buitendeel: De buitenunit zorgt ervoor dat er warmte uit de buitenlucht wordt gehaald en wordt vanzelfsprekend buiten geplaatst. Het buitendeel is in verschillende vermogensklassen en afmetingen verkrijgbaar, zodat je deze aan kunt sluiten op je wensen en de ruimte buitenshuis. 
  • Hydromodule: De hydromodule wordt binnen geplaatst en zorgt voor voldoende warm tapwater. Het vormt als het ware de schakel tussen de buitenunit en de warmwatervoorziening. Hiermee kan ook de bediening en instellingen geregeld worden. Zo zorgt de hydromodule voor de optimale verdeling van warm water tussen de verwarmingssystemen. 
  • Warmwatervat: Het warmwatervat is bedoeld om het warme water in op te slaan. Door de warmte uit het systeem wordt het water warm gehouden, zodat het op een later moment in huis gebruikt kan worden. Bovendien is het warmwatervat voorzien van legionellapreventie. Dit betekent dat de temperatuur van het opgeslagen tapwater volgens een geprogrammeerd schema omhoog gaat, met als resultaat dat eventuele legionellabacteriën onschadelijk worden gemaakt.

Toepassingen

De Toshiba Estia warmtepomp heeft verschillende toepassingen. Bij nieuwbouw kan de warmtepomp goed geïntegreerd worden in de woning als er rekening wordt gehouden met het leidingwerk, de elektriciteitsvoorzieningen en het warmteafgiftesysteem. Bij bestaande bouw verschilt het per situatie wat de mogelijkheden zijn. Een van de voorwaarden is bijvoorbeeld dat de woning goed geïsoleerd moet zijn. In sommige gevallen kan de warmtepomp worden toegepast op traditionele systemen, zoals de cv-ketel, bestaande radiatoren of de vloerverwarming. 

Voordelen en nadelen

Wat levert een Toshiba warmtepomp je precies op en waar moet je juist rekening mee houden? We hebben zowel de voordelen als de nadelen voor je op een rijtje gezet. 

Voordelen

  • Compleet systeem: koelt, verwarmt en levert warm tapwater
  • Brede toepassing: geschikt voor zowel nieuwbouw als bestaande bouw
  • Milieuvriendelijk: Vermindert CO₂-uitstoot

Nadelen

  • Hoge initiële kosten: De aanschaf en installatie kunnen duur zijn
  • Ruimte: Vereist voldoende ruimte voor buiten- en binnenunits
  • Geluidsniveau: Kan geluid produceren, vooral bij de buitenunit
installatie Toshiba warmtepomp

Wat voor Toshiba warmtepomp heb ik nodig?

Zoals eerder benoemd, zijn er verschillende soorten warmtepompen van Toshiba Estia. Hieronder bespreken we de verschillende modellen, zodat je kunt bepalen welke warmtepomp het meest geschikt is in jouw situatie. 

1. Estia 4-serie

De Toshiba Estia 4-serie is ontworpen voor zowel verwarming als koeling en kan efficiënt werken bij verschillende buitentemperaturen. Dit model is ideaal voor hybride toepassingen, waarbij het kan samenwerken met bestaande verwarmingssystemen. Het systeem biedt een hoge energie-efficiëntie, met een COP (Coefficient of Performance) tot 4,88. Dit betekent dat het systeem voor elke eenheid elektriciteit die het verbruikt, tot 4,88 eenheden warmte kan produceren.

2. Estia 5-serie

De Toshiba Estia 5-serie is een krachtigere versie die ontworpen is voor grotere gebouwen. Het biedt dezelfde voordelen als de 4-serie, maar met hogere vermogensopties, waardoor het geschikt is voor situaties met een hogere warmtevraag. De 5-serie kan zowel standalone als in hybride systemen worden gebruikt en biedt een uitstekende energie-efficiëntie. Het systeem kan tot 70% besparen op verwarmingskosten en is voorzien van geavanceerde functies, zoals weersafhankelijke regeling en stille werking.

Toshiba warmtepomp kopen: kosteloos offertes ontvangen

Ben je benieuwd of een Toshiba warmtepomp geschikt is voor jouw woning? Geef je wensen door via onderstaand formulier en kom in contact met warmtepomp leveranciers. Ontvang offertes op maat en vergelijk de prijzen!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Waarom wens je een warmtepomp?
2*. Welk type warmtepomp wens je?
3*. Wat is je geschat budget voor de warmtepompinstallatie?
4*. Wanneer wil je een warmtepomp laten installeren?
5. Projectomschrijving
6. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.