Een Vaillant warmtepomp kopen: wat is de prijs?

De kosten van een Vaillant warmtepomp kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, bijvoorbeeld je eigen wensen, budget en het vermogen. Laten we eens verder kijken naar de kosten en installatie.

Wat kost een Vaillant warmtepomp gemiddeld, inclusief installatie?

De gemiddelde kosten van een Vaillant warmtepomp, inclusief installatie, hangen af van het type warmtepomp dat je kiest. Ook zijn er andere factoren van belang, bijvoorbeeld je persoonlijke situatie, het vermogen en eventuele extra’s. Let hierbij erop dat het niet enkel gaat om de aanschafkosten, maar ook om onderhoudskosten. Over het algemeen geldt een prijs van € 6500 tot € 19.500 voor een elektrische warmtepomp. Voor een hybride warmtepomp ligt de prijs een stuk lager, namelijk € 5000 en € 7000.

Hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp van Vaillant kan een goede keuze zijn wanneer je gebruik wilt maken van een duurzame manier van verwarmen voor een relatief lage prijs. De kosten van een Vaillant hybride warmtepomp liggen namelijk tussen de € 5000 en € 7000, dit is inclusief de installatie ervan. Dit is echter wel de prijs zonder de cv-ketel.

Elektrische warmtepomp

Naast hybride warmtepompen zijn er ook volledige elektrische systemen beschikbaar, dit is de elektrische warmtepomp. Doordat deze volledig elektrisch is, ligt de prijs ook een flink stuk hoger dan van de hybride warmtepomp. Deze prijs varieert namelijk tussen de € 6.500 en €19.500, afhankelijk van je wensen, persoonlijke situatie en budget. Deze prijzen zijn inclusief de installatie.

Welke factoren hebben een invloed op de prijs?

Er zijn verschillende factoren die meespelen bij het bepalen van de prijs van de warmtepomp, bijvoorbeeld het type dat je kiest, je woonsituatie (de oppervlakte van je huis), het soort isolatie wat momenteel al aanwezig is in je woning en eventuele extra’s. Het is daarom altijd verstandig om meerdere offertes aan te vragen en om een professional in te schakelen om zo een goed beeld te krijgen van wat er allemaal mogelijk is in jouw situatie. Ook een installateur kan hier goed naar meekijken, want deze persoon heeft kennis over de verschillende onderdelen.

Ontvang je graag persoonlijk advies en offertes op maat?
Vul het offerteformulier in. Het is gratis en vrijblijvend.
arrow Ontvang offertes en advies op maat

Welke modellen warmtepompen heeft Vaillant?

Vaillant heeft verschillende modellen warmtepompen die passen bij verschillende wensen en huishoudens. De twee populairste modellen zijn de Vaillant AroTHERM lucht-water warmtepomp en de Vaillant GeoTHERM water-water warmtepomp. Laten we eens kijken naar wat deze opties inhouden.

1. Vaillant AroTHERM lucht-water warmtepomp

De Vaillant AroTHERM lucht-water warmtepomp is een type warmtepomp dat warmte uit de buitenlucht haalt en hiermee de ruimte binnenshuis kan verkoelen. Deze installatie dient als een vervanger van een reguliere verwarming. Bovendien kan de installatie ook koelen. Nog een pluspunt is de energiezuinigheid, er is namelijk een energielabel van A++ of A+++. De prijs van deze installatie ligt ongeveer op € 5.000. Let op: hiervoor zijn subsidies beschikbaar, zoals de ISDE subsidie, waardoor de prijs lager uit kan vallen.

2. Vaillant GeoTHERM water-water warmtepomp

De Vaillant GeoTHERM water-water warmtepomp is een type warmtepomp dat warmte uit water haalt om je huis te verwarmen, dit is dus een andere werking dan het type dat we hierboven besproken hebben. Ook kan dit warme water gebruikt worden voor warm water uit de kraan. De prijs van deze warmtepomp valt een stuk hoger uit dan de andere optie, de prijs begint namelijk bij ongeveer € 9.000 en loopt op tot € 11.700. Let wel op dat ook bij deze optie subsidies beschikbaar zijn.

De voordelen van Vaillant warmtepompen

 • De warmtepompen hebben een hoog rendement
 • De warmtepompen zijn erg milieuvriendelijk
 • Je woning kan heel het jaar lang goed gekoeld of juist verwarmd worden
 • De warmtepomp kan zorgen voor warm water wat gebruikt kan worden in het huishouden
 • Je bent niet afhankelijk van grondstoffen
 • De systemen werken met (bijna) geen geluid

Enkele nadelen

 • De aanschafkosten zijn relatief hoog
 • Wanneer er een buitenunit aanwezig is, kan dit zorgen voor geluidsoverlast
 • Wanneer het buiten erg koud is werkt de installatie minder goed, omdat er meer stroom nodig is
 • Afhankelijk van het type warmtepomp kan er veel ruimte nodig zijn
 • Voor een optimale werking moet de woning zelf goed geïsoleerd zijn

Veelgestelde vragen

Wat kost een goede warmtepomp inclusief plaatsen?

+
De kosten van een warmtepomp hangen volledig af van verschillende factoren, waaronder het type, het merk, het vermogen, eventuele extra’s, subsidies en de mate van isolatie die al aanwezig is in de woning. De kosten voor de installatie liggen gemiddeld tussen de € 8.000 en € 12.000, de kosten voor de installatie komen hier nog bij, dit is ongeveer € 2.000 à € 3.000.

Wat kost een warmtepomp met zonnepanelen?

+
De kosten van een warmtepomp met zonnepanelen kunnen flink variëren door verschillende factoren, bijvoorbeeld het vermogen dat je wilt, het merk en het aantal zonnepanelen. De kosten zullen over het algemeen liggen tussen de € 10.000 en € 25.000 inclusief installatie. Schakel een professional in en vraag meerdere offertes aan om een goed beeld te krijgen van wat je kan verwachten in jouw woning.

Offerte

Wanneer je een offerte aan gaat vragen zijn er verschillende aspecten waar je op dient te letten, bijvoorbeeld je eigen wensen, budget en de eigenschappen van de woning. Vaak is het aantrekkelijk om voor de goedkoopste optie te gaan, maar na verloop van tijd is dit vaak niet de goedkoopste optie door onderhoud wat sneller nodig is of door een werking die niet goed aansluit bij jouw woning. Hierdoor is het altijd verstandig om meerdere offertes aan te vragen. Op deze manier krijg je een goed inzicht in de beschikbare opties waardoor je beter een keuze kunt maken voor jouw situatie op basis van je eigen wensen en de eigenschappen van de woning.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Waarom wens je een warmtepomp?
2*. Welk type warmtepomp wens je?
3*. Wat is je geschat budget voor de warmtepompinstallatie?
4*. Wanneer wil je een warmtepomp laten installeren?
5. Projectomschrijving
6. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.