LG warmtepomp kopen | Welke soorten zijn er? Wat zijn de prijzen?

Ben jij op zoek naar een LG warmtepomp? Hier kan je een overzichtelijk beeld krijgen van een aantal verschillende modellen. Elk type lucht-water warmtepomp heeft namelijk andere voordelen. Zo kan je hun eigenschappen met elkaar vergelijken en een warmtepomp op maat voor jouw woning uitkiezen.

LG-warmtepomp-kopen.jpg

Wat kost een warmtepomp van LG?

De warmtepompen van LG variëren in prijs, afhankelijk van het type en de complexiteit van de warmtepomp.

Basismodellen zoals de lucht-lucht warmtepomp beginnen rond de € 3.000, terwijl geavanceerdere systemen zoals de grond-waterwarmtepomp kunnen oplopen tot ongeveer € 20.000, inclusief installatie.

 LG staat bekend om hun energiezuinigheid en het verminderen van CO2-uitstoot, wat kan leiden tot aanzienlijke besparingen op de energierekening.

Veel huiseigenaren kiezen voor LG vanwege de betrouwbaarheid en de beschikbare subsidies die de initiële kosten kunnen compenseren.

De elektrische lucht-water warmtepompen van LG

LG’s elektrische lucht-water warmtepompen bieden een efficiënte en duurzame oplossing voor verwarming en koeling van woningen.

Deze systemen gebruiken 20% elektriciteit en 80% hernieuwbare energie uit de buitenlucht, wat ze tot een groen alternatief maakt voor traditionele verwarmingssystemen.

LG’s THERMA V serie, bijvoorbeeld, is bekend voor zijn hoge energie-efficiëntie en vermogen om zelfs in extreme koude omstandigheden te functioneren.

Deze warmtepompen zijn niet alleen kosteneffectief in gebruik, maar kunnen ook gekoppeld worden aan overheidsprogramma’s die subsidies bieden, waardoor ze een aantrekkelijke optie zijn voor zowel nieuwe installaties als het vervangen van oude verwarmingssystemen.

De voordelen

LG’s THERMA V lucht-water warmtepompen zijn een slimme keuze voor verwarming thuis. Ze gebruiken vooral buitenlucht (80%) en een beetje elektriciteit (20%) om je huis warm te houden, wat ze een milieuvriendelijk alternatief maakt voor traditionele verwarmingssystemen. Hier zijn de kernpunten op een rij, wel zo fijn!

  • Energiezuinig: Ze besparen geld op verwarmingskosten dankzij een hoge seizoensprestatiecoëfficiënt (SCOP).
  • Makkelijke installatie en weinig onderhoud: LG THERMA V is geschikt voor zowel nieuwe huizen als bestaande woningen en is eenvoudig te installeren.
  • Consistente verwarming en warm water: Ze bieden het hele jaar door betrouwbare verwarming en warm water.
  • Stil en comfortabel: De R32 Monobloc S-serie heeft technologie om geluid te beperken, ideaal voor drukke gebieden.
  • Smart Home-compatibel: Met de LG ThinQ™ app kun je het systeem op afstand beheren, wat zorgt voor gemak en efficiëntie.
  • Milieuvriendelijk: Te combineren met zonnepanelen en energieopslagsystemen voor nog meer besparingen en ecologische voordelen.
Ontvang je graag persoonlijk advies en offertes op maat?
Vul het offerteformulier in. Het is gratis en vrijblijvend!
arrow Ontvang offertes en advies op maat

Split of monobloc warmtepomp?

Bij de keuze tussen een split of monobloc warmtepomp van LG, hangt het af van je specifieke behoeften en de beschikbare ruimte. De LG THERMA V Split-systemen bestaan uit een binnen- en buitenunit, waarbij de warmte-energie via een koelleiding wordt overgedragen.

Deze optie is ideaal voor locaties waar ruimte beschikbaar is voor externe componenten en waar meer installatieflexibiliteit vereist is.

Daarentegen biedt het monobloc systeem een alles-in-één oplossing waarbij alleen waterleidingen nodig zijn, wat installatie vereenvoudigt en ruimte bespaart. Dit systeem is met name geschikt voor compacte locaties.

1. Therma V split warmtepomp

De LG THERMA V Split warmtepomp, zoals de 9,0kW set, combineert een hoge energie-efficiëntie met het gemak van een gescheiden systeem waarbij de warmte-uitwisseling extern plaatsvindt.

Deze modellen zijn bekend om hun hoge SEER en SCOP waardes, wat resulteert in een lagere energierekening en minder CO2-uitstoot. 

2. Therma V monoblock warmtepomp

De LG THERMA V Monoblock warmtepompen zijn een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een geïntegreerde verwarmingsoplossing.

Deze units combineren de efficiëntie van LG’s R1 compressor met het gemak van een monoblock design dat geen aparte binnenunits vereist. Het resultaat is een stabielere en efficiëntere werking, zelfs bij temperaturen tot -15℃.

Is LG een goed merk voor een warmtepomp?

LG staat bekend om zijn efficiënte en milieuvriendelijke warmtepompen, ideaal voor zowel nieuwe als bestaande woningen. De keuze voor een LG warmtepomp hangt af van je specifieke situatie en wensen. Het is aan te raden om offertes aan te vragen om verschillende LG modellen te vergelijken. Hieronder vind je alle offertes voor jou op een rij!

Ontdek gratis offertes voor een LG warmtepomp

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Waarom wens je een warmtepomp?
2*. Welk type warmtepomp wens je?
3*. Wat is je geschat budget voor de warmtepompinstallatie?
4*. Wanneer wil je een warmtepomp laten installeren?
5. Projectomschrijving
6. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.