Kleine warmtepomp | Een compacte oplossing bij weinig ruimte

Wil jij een warmtepomp in de woning, maar heb je weinig ruimte tot beschikking? Dan is een compacte warmtepomp wellicht een goede oplossing. Zo profiteer je van de voordelen van een warmtepomp zonder al te veel ruimte in beslag te nemen.

1.jpg

Wat kost een kleine warmtepomp in huis?

De kosten voor een kleine warmtepomp hangen af van het vermogen van de warmtepomp en het Hieronder in de tabel zie je de gemiddelde kosten per kleine warmtepomp, inclusief btw en installatie.

Type warmtepompPrijs
Warmtepomp Hybride (3 tot 6 kW)€ 7.000-€ 11.000
Warmtepomp ventilatie€ 4.000-€ 6.000
Monoblock lucht-water warmtepomp.€ 7.500 en € 12.500.
Monoblock lucht-lucht warmtepomp€ 2.500 en € 8.000
Monoblock hybride warmtepomp€ 5.000 en € 7.000.

Prijsopbouw kleine warmtepomp

De kosten voor een (kleine) warmtepomp worden bepaald door een aantal factoren. Zo is de prijs afhankelijk van het type pomp dat je kiest, is dit een hybride warmtepomp of een monoblock warmtepomp? Ook is het vermogen van de warmtepomp belangrijk voor de prijs en het vermogen hangt af van het verbruik, de grootte van de woning en hoeveel personen er in de woning wonen en water verbruiken.

Ontvang je graag persoonlijk advies en offertes op maat?
Vul het offerteformulier in. Het is gratis en vrijblijvend.
arrow Ontvang offertes en advies op maat

Welke soorten compacte warmtepompen zijn er?

Een kleine warmtepomp gebruikt alleen zijn binnenunit, in plaats van grotere warmtepompen die juist een binnenunit en een buitenunit nodig hebben. 

1. Monoblock warmtepomp zonder buitenunit

Een monoblock bestaat uit een grote unit waar alle onderdelen, zoals een compressor of condensor zich in bevinden. Deze unit kun je zowel binnen als buiten plaatsen. Een monoblock warmtepomp trekt zijn warmte uit de buitenlucht. Deze warmtepomp is ideaal voor appartementen of andere kleine ruimtes omdat deze geen buitenunit heeft.

2. Ventilatie warmtepomp

Een ventilatiewarmtepomp haalt energie uit de warme lucht en deze lucht wordt dan weer gebruikt voor de centrale verwarming. De warmte die dit type warmtepomp levert, wordt beperkt door de hoeveelheid lucht die moet worden uitgewisseld. Om deze reden werken geventileerde warmtepompen vaak samen met cv-ketels. Omdat ventilatie warmtepompen geen buitenunit hebben zijn deze compact van formaat en nemen ook minder ruimte in.

Je kunt met een ventilatiewarmtepomp niet zomaar van het gas af, omdat een ventilatie warmtepomp gebruik maakt voor een cv-ketel, net zoals de hybride warmtepomp.

3. Hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp werkt in combinatie met een cv-ketel. Een hybride pomp heeft vaak een compactere formaat daardoor, want de cv-ketel kan bijspringen waar dat nodig is. En er komen ook steeds andere varianten waar er kleinere en stillere varianten komen.

Kleine warmtepomp

Is het slim om een mini warmtepomp te kopen voor een appartement?

Een compacte warmtepomp is zeker slim om te kopen, zo heeft een kleinere warmtepomp geen buitenunit waardoor deze ideaal is voor appartementen en andere woning die weinig ruimte hebben voor een buitenunit of een warmtepomp binnenhuis. Daarnaast is een kleine warmtepomp goedkoper om aan te schaffen en verwarm je ook nog goedkoper dan bij een wat grotere warmtepomp.

Is een kleine warmtepomp rendabel voor een woning?

Een kleine warmtepomp is zeker rendabel voor een kleine woning. Let er wel op dat de warmtepomp geschikt is voor de ruimte die je wilt verwarming en bepaal daarvan uit hoeveel capaciteit de warmtepomp nodig heeft om die ruimte te verwarmen. Zo is een kleine warmtepomp niet rendabel genoeg voor een gezinswoning, omdat de warmtepomp waarschijnlijk een te lage bereik zal hebben en dus niet heel de woning kan verwarmen.

Nadelen van een compacte warmtepomp

Wanneer je gebruik maakt van een compacte warmtepomp is het ook goed om te weten dat je niet snel van het gas af kan. Je moet ook een goede isolatie hebben om zo te zorgen dat de warmtepomp zo goed mogelijk functioneert, dit is zeker het geval bij een kleinere warmtepomp.

Offerte

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Waarom wens je een warmtepomp?
2*. Welk type warmtepomp wens je?
3*. Wat is je geschat budget voor de warmtepompinstallatie?
4*. Wanneer wil je een warmtepomp laten installeren?
5. Projectomschrijving
6. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.